Kako deluje?

Zašto je VETBION najbolji probiotik za vaše ljubimce?

najbolji-probiotik-za-kucne-ljubimce
Zato što sadrži
Saccharomyces boulardii

Za dobar učinak probiotika neophodan je Saccharomyces boulardii. Ima 10 puta veću površinu od ostalih probiotskih bakterija čime više vezuje za sebe patogene (bakterije, toksine i viruse) i ubrzava njihovo izbacivanje iz organizma. Deluje u crevima 3 do 5 dana i po prestanku uzimanja kapsule posle čega se nepromenjen izlučuje iz organizma.Otporan je na sve antibiotike,pa se jedini preporučuje uz antibiotsku terapiju.

proliv-kod-pasa-proliv-kod-macaka-resenje
Zato što sadrži
Bacillus subtilis

Ovaj jedinstveni probiotik sadrži Bacillus subtilis poznatu kao IMUNO stimulator.

Interakcija između creva i imunog sistema je poznata već godinama.Kod pasa i mačaka 70 do 80% ćelija imunog sistema se nalaze u digestivnom sistemu.

Imuni sistem creva je stoga najveći sistem odbrane u telu. U crevima se formira visoko efikasna zaštita, stvaranjem sekretornog imunoglobulina IgA koji štiti organizam pasa i mačaka od patogena i opasnih stranih klica.Bacillus subtilis jača imuni sistem pasa i mačaka i pomaže im u odbrani od loših bakterija i virusa.

Srecni-ljubimci-stomacni-problemi-pasa-i-macaka
Magnezijum (Mg)

Magnezijum igra ključnu ulogu u zdravlju pasa i mačaka i neophodan je za preko 300 životnih funkcija. Kada je životinja uplašena,uznemirena,nervozna,uzbuđena i agresivna ona sagoreva magnezijum Nedostatak ovog esencijalnog minerala može dovesti do brojnih stanja uključujući povećanu osjetljivost na buku, nervozu, razdražljivost, strah, grčeve, mentalnu depresiju, konfuziju, trzanje i nesanicu.Magnezijum smanjuje stres,agresiju i strah .Pomaže ljubimcu da zadrži visok nivo koncentracije,povećava mišićnu izdržljivost i energiju ,smanjuje umor i iscrpljenost .
Stabilizuje nervni sistem .

Vitamin D3

Vitamin D3 je esencijalni vitamin koji spada u grupu vitamina rastvorljivih u mastima. Njegova fiziološka uloga je u najvećoj meri vezana za održavanje mišićno-koštanog sistema,odnosno homeostazu kalcijuma i fosfora. Ali vitamin D3 ima veliku ulogu i u održavanju funkcije imunološkog,endokrinog,kardiovaskularnog i nervnog sistema .
Da bi se mlada životinja normalno razvila neophodna je dovoljna količina vitamina D3 . Kako vaš ljubimac raste , njegove potrebe za kalcijumom rastu a za njegovu normalnu ugradnju neohodan je vitamin D3 .
Poznato je da manjak vitamina D3 izaziva depresije kod ljubimaca.Studije pokazuju da gradski ljubimci ( koji žive u stanovima) češće imaju manjak ovog vitamina od svojih drugara koji žive u dvorištima.
Takođe vitamin D3 je neophodan za dobru komunikaciju probiotskih kultura i domaćina.

Cink (Zn)

Cink je neophodan za svakodnevno pravilno funkcionisanje celog organizma.
Kod digestivnih problema cink dokazano efikasno smanjuje težinu, trajanje i ozbiljnost dijareje. Suplementacija cinkom poboljšava apsorpciju vode i elektrolita i na taj način sprečava mogućnost dehidratacije. Istovremeno, pomaže regeneraciju epitela creva i obnavljanje njegove funkcije. Snažno pomaže imunitet. Cink ima imunomodulatornu ulogu, podstiče stvaranje i sazrevanje belih krvnih zrnaca. Cink pokazuje antimikrobnu aktivnost, sprečava umnožavanje mikroorganizama, snažan je antioksidans, neutrališe štetno dejstvo slobodnih radikala.
Utiče na dobar kvalitet dlake i čvrstinu kandži.

Prva linija odbrane
vaših ljubimaca

• Vetbion snažno stimuliše i povećava količinu sekretornog imunoglobulina A (IgA ).
• IgA sintetiše organizam i nalazi se na sluzokožama: sluzokoži creva, u ustima, nosu, sluzokoži respiratornih organa i urogenitalnih organa.
• IgA ima zadatak da se veže za alergene, bakterije, viruse i ostale mikrobe i da nas zaštiti od napada štetnih mikroorganizama iz spoljašnje sredine.
• Sluzokoža organa za disanje, organa za varenje kao i urogenitalnih organa su „ulazna vrata” za mikrobe i alergene.
• Povećanje količine imunoglobulina na sluzokožama, obezbeđuje zaštitu „ulaznih vrata” organizma

Zato što sadrži
Cink, Magnezijum i Vitamin D3

Zajedno učestvuju u preko 300 enzimskih reakcija u organizmu pasa i mačaka. Cink dokazano efikasno smanjuje težinu, trajanje i ozbiljnost dijareje. Suplementacija cinkom poboljšava apsorpciju vode i elektrolita i na taj način sprečava mogućnost dehidratacije. Istovremeno, pomaže regeneraciju epitela creva i obnavljanje njegove funkcije. Snažno pomaže imunitet. Magnezijum je jedan od najvažnijih intracelularnih minerala, sprečava grčeve i smiruje rad creva, a vitamin D3 pomaže u komunikaciji između dobrih mikroorganizama i domaćina.