Kada je potreban?

Kod zapaljenskih bolesti digestivnog trakta - Vetbion

Kod akutnih i hroničnih dijareja vašeg ljubimca

Vetbion u rekordnom roku zaustavlja dijareju, normalizuje rad creva, ublažava simptome i skraćuje trajanje stomačnih problema.

Svojim jedinstvenim mehanizmom delovanja Vetbion vezuje loše bakterije za sebe i razgrađuje bakterijske toksine pa samim tim potpuno eliminiše uzročnike dijareje iz creva i sprečava njihovo štetno dejstvo.

Kako-zaustaviti-dijareju-kod-pasa-Vetbion-probiotik-za-pse

Kod zapaljenskih bolesti creva

Vetbion ima protivzapaljenski efekat u crevima i dovodi do smanjena zapaljenja. Zbog toga, postojanje simptoma i znakova bolesti je kraće i blaže, a obnavljanje i uspostavljanje mikroflore creva je brže. Vetbion se sa sigurnošću može koristiti kao potporna terapija kod hroničnih zapaljenskih bolesti creva, kao što su IBD (Inflammatory bowel disease) i PLE (Protein-Losing Enteropathy) i u poređenju sa standardnom terapijom poboljšava se opšte stanje organizma, značajno se smanjuje broj stolica i povećava čvrstina.

Kod blagih depresija - Vetbion

Kada su česti gasovi i kod grčenja stomaka

- Gasovi se u crevima oslobađaju prilikom bakterijske razgradnje ugljenih hidrata. Kada je u ishrani životinja zastupljena soja kao izvor proteina, oslobađanje gasova je veće. Kod poremećene bakterijske flore isto je povećano stvaranje gasova.
- Takođe se zna da kod brahiocefaličnih pasa, tj. kod pasa sa „bokserskom“ njuškom (buldog, bokser, mops...), oslobađanje gasova je normalna pojava zbog učestalog gutanja vazduha prilikom jela (tzv. aerophagia-e).
- Gasovi izazivaju istezanje zidova creva i želuca i pojavu bolova.

Vetbion ublažava grčeve i smanjuje količinu gasova. Stabilizuje crevnu floru, normalizuje varenje i smanjuje bolove u stomaku.

Kada ljubimac dobija antibiotik

Vetbion je zaštita uz svaki antibiotik.
Uzimanje Vetbiona uz antibiotsku terapiju, pomaže da se sačuva dobra mikroflora digestivnog trakta i da se spreče neželjeni efekti antibiotika.

U svim slučajevima poremećaja crevne flore Vetbion je tu da da podršku oslabljenoj crevnoj flori i uspostavi normalno stanje.

Kod akutnih i hroničnih dijareja - Vetbion

Za smirenje kod stresnih situacija

Vetbion u sebi sadrži i magnezijum koji stabilizuje nervni sistem pasa i mačaka, pa se preporučuje uzimanje minimalno tri dana pre početka stresne situacije a najbolje sedam dana pre stresa. Nedostatak magnezijuma može uticati na povećanu osetljivost na buku, nervozu, razdražljivost, strah, grčeve, mentalnu depresiju, konfuziju, trzanje i nesanicu.

Najbolje je uzimati Vetbion kod priprema za izložbe i pre takmičenja (lovački psi i agiliti takmičenja). Kada se negde putuje, pre posete grooming salonima i posete veterinaru. Obavezno kao priprema za doček Nove godine zbog petardi i vatrometa. Doge i bokseri su posebno poznati kao rase koje na stres reaguju dijarejom.

Probiotik-za-pse-i-macke-dijareja-kod-pasa

Za vraćanje raspoloženja kod blagih depresija

Nedostatak vitamina D3 kod pasa i mačaka može da izazove blage depresije i češće se javljaju kod ljubimaca koji žive u stanu.

Za više energije i bolji apetit

Probiotske kulture stimulišu lučenje digestivnih enzima neophodnih za varenje i time povećavaju svarljivost hrane. Životinje onda lakše i bolje usvajaju hranljive sastojke. Čak i lošija hrana uz Vetbion bude kvalitetnije iskorišćena.

Kod nedostatka energije i slabog apetita - Vetbion

Za povećanje imuniteta, pre i posle vakcinacije

Kod slabog imuniteta i čestih alergija se preporučuje uzimanje probiotika sa cinkom. Sluzokoža organa za disanje, organa za varenje kao i urogenitalnih organa su „ulazna vrata” za mikrobe i alergene. Povećanje količine određene vrste antitela na sluzokoži, obezbeđuje zaštitu „ulaznih vrata” organizma. Ovo specifinčno (IgA) antitelo ima zadatak da se veže za alergene, bakterije, viruse i ostale mikrobe i da zaštiti psa ili mačku od napada štetnih mikroorganizama iz spoljašnje sredine.

Vetbion stimuliše proizvodnju IgA antitela koja je prva linija odbrane od svih mikroba. IgA antitelo je glavni imunoglobulin koji može da se pronađe u sluzi, suzama, pljuvački, vaginalnim tečnostima i sekretu u crevima i plućima.

Ponekad čujemo da je neka bolest „probila“ vakcinu, tj zaštitu, da je životinja obolela i pored vakcinacije, da nije adekvatno tj dovoljno dobro reagovala na vakcinu. Uzroci tome mogu biti razni, na nama je da uradimo sve da do toga ne dođe. Pored „prve linije“ odbrane odnosno nespecifičnog imuniteta, Vetbion stimuliše i ćelijski (celularni) imunitet – takozvane T ćelije – i preporučuje se uzimanje Vetbion-a pre i posle vakcinacije zbog snažnijeg imunološkog odgovora organizma na vakcinu.

Za povećanje imuniteta, pre i posle vakcinacija

Za pravilan razvoj kod mladih kuca i maca

- Ako su rođeni carskim rezom, preporučuje se suplementacija Vetbionom u uzrastu od mesec dana zbog manjka dobrih bakterija koje nisu dobili prirodnim prolaskom kroz porođajni kanal.
- Tokom razvoja im je neophodan vitamin D3 iz Vetbiona, kako bi se kalcijum i fosfor pravilno ugradio i iskoristio u telu, zarad jačanja kostiju.
- Kada prestaju da sisaju i počinju da jedu čvrstu hranu, zbog stabilizacije crevne flore.
- Kod dolaska u novu porodicu, zbog stresa organizma koje utiče na rad creva.
- Pre i posle vakcinacije.
- Kod digestivnih problema.