Najčešća pitanja

+1. Mom dobermanu Rexu je dijagnostikovan srčani crv, sad smo na dugotrajnoj terapiji antibioticima. On je jako osetljiv i ima veoma lošu reakciju na svaku terapiju koju je dosada primao,povraća i dobija proliv.
Veterinar nam je preporučio VETBION kao potpornu terapiju svaki dan dok traje terapija antibioticima. VETBION je prvi izbor kao potporna terapija uz antibiotike jer on jedini sadrži kvasnicu Saccharomyces boulardi koja je je jedina otporna na sve antibiotike i jedino ona može da se daje istovremeno kad i antibiotik. VETBION štiti vašeg ljubimca od pojave antibiotske dijareje i svih ostalih neželjenih efekata kao što su prolivi, povraćanja, alergije. Svaki dan uz terapiju, dajte po jednu kapsulu / kesicu VETBIONA, sve do prestanka terapije kao i nedelju dana posle terapije.
+2. Moj pas, Jack Russell ponekad ima dijareju, nema nekog posebnog uzroka traje po nekoliko dana i prođe. Tih nekoliko dana je jako loše.
VETBION je efikasan kod dijareja,slobodno dajte vašem psu dve kapsule / kesice vetbiona dnevno. Jednu uveče,jednu ujutru. Sastav Vetbiona je takav da pomaže na više nivoa. Uništava štetne bakterije i sprečava njihovo nastanjivanje u debelom crevu, a podstiče i obnavlja prirodnu crevnu mikrofloru, čime smanjuje ispoljavanje simptoma. Enzimski razgrađuje bakterijske toksine i sprečava njihovo vezivanje za receptore i na taj način onemogućava njihovo štetno dejstvo. Smanjuje izlučivanje elektrolita, pa samim tim normalizuje izbacivanje vode i gubitak soli iz organizma. Regeneriše oštećene ćelije epitela zida creva i tako ubrzava oporavak.
+3. Imamo labradora već 5 godina, od nedavno je počeo intezivno da ispusta gasove i to veoma neprijatnog mirisa. Šta da radimo?
Normalno je da pas ima gasove, ali nije normalno da su jako česti i neprijatnog mirisa. Uzroci tome mogu biti razni. Ako su povezani sa povraćanjem i dijarejom jasno ukazuju na poremećaj gastrointestinalnog trakta.Možda ste promenili vrstu hrane,pa je ova nova slabijeg kvaliteta.  Ako je pas halapljiv ,podelite mu njegov dnevni obrok na nekoliko manjih,tako će progutati manje i vazduha. Krenite da dajete vašem psu po jednu kapsulu / kesicu VETBIONa dnevno. Vetbion će sigurno pomoći vraćanjem u normalu crevnu bakterijske floru,pomoći će da vaš pas bolje iskoristi sve hranljive sastojke iz hrane,smanjiće nivo amonijaka u gasovima i smiriće peristaltiku creva.
+4. Imam ženku baseta, pre dve nedelje je oštenila tri mala lepotana. Slabije jede nego pre pa se brinem i za nju i za kučiće Da li smem da joj dajem Vetbion?
Naravno da smete da joj dajete, čak se i u ovom trenutku preporučuje. Davanjem Vetbiona jednu kapsulu / kesicu dnevno, vi ćete podići imunitet kod vaše kuje i pomoći da bolje iskoristi hranu. Podizanjem imuniteta  u mleku majke će se naći više zaštitnih imunoglobulina A, koji su neophodna za kučiće  da se izbore sa dolazećim velikim stresom i patogenima.Obično kučići prestaju da sisaju sa tri nedelje,tad im rastu zubići i povređuju majku. To je kritičan period za njih,naviknuti na majčino mleko prelaskom na čvrstu hranu doživljavaju stres. Zato slobodno nastavite da dajete i kučićima u hranu,ispraznite jednu kapsulu / kesicu VETBIONa iznad hrane koju ste namenili za njih. Njihova creva će biti zdrava i mikroflora izbalansirana a njihov imunitet će biti odličan sto je jako važno zbog dobrog odgovora na vakcinaciju koja sledi sa 6 do 8  nedelja života.
+5. Moj mačor ima dijareju sa primesama krvi. Da li će mu pomoći Vetbion?
U slučajevima dijareje koja sadrži krv, bilo da je mačka ili pas u pitanju preporučujemo da se što hitnije obratite veterinaru.
+Moj mačor voli da luta ,nema ga po nekoliko dana. Kad se vrati često ima meku, sluzavu stolicu a ponekad i prolive.
Vaš mačor se ponaša sasvim normalno,čuva teriroriju i brani je. Ipak to ima i svojih posledica a to su najčešće povrede i gastrointestinalni problemi. Dajte mu kapsulu / kesicu Vetbiona dnevno a ako imate probleme da proguta, izmešajte sadržaj u njegovu hranu.
+7. Moj Nemački ovčar se već godinama bori sa problemima sa crevima, dijagnostikovan mu IBD i preporučen mu je probiotik uz terapiju. Kakva su iskustva sa hroničnim problemima i VETBIONOM?
Kao što ste i sami rekli hronična bolest dugo traje,tako da izlečenje je teško i neizvesno. VETBION je klinički dokazan i može se sa sigunošću  koristiti u terapiji hroničnih bolesti gastrointestinalnog sistema i u poređenju sa standardnom terapijom poboljšava se opšte stanje organizma,značajno se smanjuje broj defekacija i poboljšava kozistencija fecesa. To poboljšanje ne može I neće nastupiti odmah,već morate biti uporni. Dajte vašem psu jednu kapsulu / kesicu Vetbiona dnevno I videćete ga  uskoro sretnijeg I zadovoljnijeg .

Postavite nam pitanje